Konsten att få stopp på ekipaget med Valeryd Bromsbackar

Många av oss som kör bil skulle aldrig ens tänka tanken att koppla på ett släp eller en kärra av något slag. Men vi som gör det, kanske en husvagn på sommaren, eller en släp-kärra för att hjälpa till vid en flytt vet hur körningen förändras, och kanske speciellt när det handlar om att få stopp. Aldrig känner man sig så hjälplös som när man känner att man tappar kontrollen och att bromsarna på släpet eller husvagnen inte riktigt biter. Detta kan inträffa när belastningen blir för hög, och då kan man bara hoppas på att allt slutar bra.

Bättre att förekomma än att förekommas

Ofta är det omöjligt att veta hur bromsarna kommer att fungera i ett skarpt läge, men man kan göra sina odds bättre genom att använda bromsar av hög kvalitet. En vän som far landet runt med sin häst i en hästkärra berättade att hon hade bytt till Valeryd Bromsbackar på sin släpkärra och att hon upplevde körningen som betydligt mer stressfri nu, på grund av att bromsarna uppfattas som lite vassare. Själv bytte jag till Valeryds bromsbackar på husvagnen i våras och jag uppfattar det som att det känns lite mer stabilt på vägen med fullt lastad husvagn, även om jag inte varit i någon paniksituation. De är speciellt motståndskraftiga mot överhettning, något som gör att man andas lite lugnare i utförsbackar. De kommer med marknadens bästa garanti, och det gör ju inte saken sämre att Valeryds Bromsbackar vågar att stå för sina kvalitetsutlåtanden.

Personligen ser jag mina nya bromsbackar lite som ett säkerhetsbälte, kanske jag aldrig kommer behöva de extra procent som dessa bromsbackar ger, men det räcker att jag har användning för det en enda gång i livet, så är detta det bästa jag någonsin investerat i. Ta det lugnt i trafiken och kör försiktigt och säkert.