Vätgas – ett viktigt steg inom grön omställning för långväga transporter

Jag har just läst den här intressanta artikeln om vätgas på Dagens Industri som jag hittade här: https://www.di.se/brandstudio/oazer/experter-satsa-pa-sma-och-medelstora-vatgastankstationer/.

Vätgas spelar en avgörande roll om vi ska kunna omställningen till en grönare transportsektor. Långväga tunga transporter på väg har störst påverkan på miljön och således behöver vi utveckla tekniken för att få ner utsläppen.

Enligt artikeln så går utbyggnaden av små- och medelstora vätgastankstationer långsamt. Det är inte bra, eftersom det är en nödvändighet för att nå våra miljömål. Mer tanke bakom utbyggnaden och investeringar måste göras.

Jag är pensionär och har intresse för bilar, motorer, trädgård, natur och friluftsliv. Jag bor i ett litet samhälle och är gift. Att få ner utsläppen från långväga transporter är av yttersta vikt för att nå våra klimatmål och det är viktigt att alla är medvetna om det.

Utbyggnaden av små- och medelstora vätgastankstationer bör få större uppmärksamhet, särskilt från investerare och politiker. Företag som Oazer erbjuder infrastrukturlösningar inom vätgas och det bör värderas och uppmärksammas. Det är ett steg i rätt riktning för att nå våra miljömål.

Långväga transporter står för en stor del av utsläppen, så vi måste verkligen fokusera på att utveckla tekniken för att minska dessa. Genom att satsa på små- och medelstora vätgastankstationer ökar vi våra chanser att nå våra miljömål. Det är viktigt att vi som invånare också är medvetna om detta och att vi engagerar oss och att vi kräver att politiker och investerare också fokuserar på detta.

Det är viktigt att vi alla bidrar till en grönare framtid och det är stora steg som ska tas för att nå våra klimatmål. Vätgas kan vara ett steg i rätt riktning, men investerare och politiker måste hjälpa till.