Användning av skor – Impregnering innan, broddar under tiden och skoblock efter är bra tips

Äntligen har mitt favoritväder kommit. Det är snö på backen, vitt i träden och minusgrader i luften. Tittar solen dessutom fram så kan det enligt mig inte bli bättre. Efter en lång promenad med mycket frisk luft kan man med gott samvete tända upp brasan hemmavid och ägna tiden åt mina andra inspirerande sysselsättningar, nämligen pyssel och hemmafix.

Eftersom jag gillar promenader så mycket så sliter jag oftast ut mina skor på många ställen och när jag ändå är igång med att laga så försöker jag även att göra skorna mer personliga. Det gör jag genom att sätta på diverse olika material och attribut på dem.

Självklart så är det viktigaste att se till så att kängorna är så bekväma och fräscha som de kan bli inuti. Det vill säga att jag gör en impregnering av skorna inför var femte runda ungefär, använder broddar för att inte halka och självklart ett skoblock efter varje gång jag varit ute och gått. På så sätt så håller sig både skorna fräscha och säkra vid varje vinterpromenad.

Är det sedan riktigt kallt ute så använder jag mig av värmesulor också för att inte riskera att frysa om fötterna. För det finns inget värre än att frysa om fötterna när man är ute och rör på sig. Fötterna och huvudet är ju de viktigaste ställena att hålla sig varm om för att inte frysa om hela kroppen.

Nej. Nu är det på med kläder, mössa, vantar och skor och ge sig ut i det härliga vintervädret på en ny härlig promenad. Pysslet får vänta en stund.

Kommentera